activiteit do 14 dec 2023

Webinar onteigening in ‘Aanvullingswet grondeigendom’

14 dec

Wanneer

donderdag 14 december 2023 om 13:00 uur

Locatie

Webinar

Webinar onteigening in ‘Aanvullingswet grondeigendom’

Inleiding

Per 1 januari 2024 treedt – naast de Omgevingswet – ook de ‘Aanvullingswet grondeigendom’ in werking. Deze wet brengt mee dat een aantal instrumenten van het grondbeleid, waaronder de onteigening, een plaats krijgt binnen het stelsel van de Omgevingswet. Over deze zeer relevante ontwikkeling zal Ruben Wiegerink op donderdag 14 december a.s. spreken en hij zal hierbij aandacht besteden aan deze modernisering en vernieuwing van de onteigeningswetgeving omtrent grondbeleid die volgens de wetgever bovendien het volgende doel heeft: het bieden van een gelijkwaardige en op onderdelen betere rechtsbescherming voor grondeigenaren en andere rechthebbenden. Ruben zal ook aandacht besteden aan de actuele jurisprudentie over de schadeloosstelling bij onteigening.

Spreker

Ruben Wiegerink is partner bij Van der Feltz advocaten en advocaat bij de Hoge Raad. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring als cassatieadvocaat en voert procedures over de volle breedte van het privaatrecht en het belastingrecht. Hij wordt geregeld ingeschakeld als lawyers’ lawyer, bijvoorbeeld in hoger beroep. Naast zijn cassatiepraktijk voert Ruben procedures in feitelijke instanties, bijvoorbeeld op het gebied van het onteigeningsrecht, erfpachtrecht en overheidsprivaatrecht.

Programma

Donderdag 14 december 2023

13.00u-13.05u Inloop
13.05u-14.00u Webinar ‘Aanvullingswet grondeigendom’

Aanmelding

Leden en andere geïnteresseerden in het seminar kunnen zich aanmelden via deze website www.vjoj.nl. Niet-leden dienen voor deelname EUR 90,- te betalen. Voor vragen, neem vooral contact op via info@vjoj.nl.

Online

Het online-seminar zal worden gegeven via het webinar platform WebinarJam. U kunt daarvoor gebruik maken van uw browser. De ervaring leert dat Chrome daarvoor het meest geschikt is. Enige tijd na inschrijving ontvangt u een bevestiging en de mogelijkheid om u alvast te registreren. De technische details voor het inloggen e.d. volgen daarna.

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert één opleidingspunt op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Lidmaatschap

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,- per jaar. Studenten betalen EUR 25,- per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Graag tot 14 december 2023!

 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid