activiteit do 15 feb 2024

VJOJ Seminar (tevens nieuwjaarsborrel): contractsuitleg en contractsvrijheid

15 feb

Wanneer

donderdag 15 februari 2024 om 14:45 uur

Locatie

West-Indisch Huis

Donderdag 15 februari 2024 organiseert de Vereniging JOJ in samenwerking met Anne Hendrikx het seminar "Contractsuitleg en Contractsvrijheid’. Direct na het seminar zal de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de VJOJ plaatsvinden.

Over het onderwerp

De laatste jaren heeft de rechtspraak met betrekking tot de uitleg van een overeenkomst niet stilgestaan. In de praktijk wordt hierdoor het uitlegleerstuk wel eens als complex ervaren. Tijdens dit seminar zullen de recente en relevante ontwikkelingen op dit terrein voor de onroerend goedpraktijk aan bod komen en aan de hand daarvan zal getracht worden enkel handvatten te bieden om vooraf meer duidelijkheid te verkrijgen over de toepasselijke uitlegmethode in een concreet geval. Een van de ontwikkelingen die aan bod zal komen is de inmiddels in de literatuur veelbesproken beschikking van de Hoge Raad van augustus 2023 over de vrijheid van partijen om zelf afspraken te maken over de wijze waarop de overeenkomst moet worden uitgelegd. Nu rijst de vraag: welke mogelijkheden zijn er? Wat is de invloed van een overeengekomen uitlegbepaling op de uitleg van een overeenkomst en is het wenselijk om de uitleg van een overeenkomst te sturen? 

Spreker

Anne Hendrikx is advocaat bij Clifford Chance LLP in Amsterdam en is afgelopen jaar gepromoveerd als buitenpromovenda aan de Universiteit Leiden op ‘Methoden van contractsuitleg, een model voor de uitleg van een overeenkomst’. Naast contractuele (uitleg)geschillen, houdt Anne zich binnen de procespraktijk bij Clifford Chance ook bezig met andere complexe grensoverschrijdende geschillen, waaronder follow-on procedures en ESG-gerelateerde geschillen, en nationale en internationale arbitrages.

Het programma van het seminar is als volgt:

14:45 uur inloop, ontvangst met koffie en thee
15:00 uur welkomstwoord vanuit de VJOJ
15:05 uur Deel 1
16:05 uur Pauze
16:25 uur Deel 2
17:25 uur afsluitende (nieuwjaars)borrel 

Locatie

West-Indisch Huis, Herenmarkt 99 (1013 EC) in Amsterdam. 

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Aanmelding 

Leden kunnen zich aanmelden via deze website. 

Lidmaatschap 

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 90,- per jaar. Studenten betalen EUR 25,- per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Graag tot 15 februari 2024! 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid