activiteit do 18 apr 2024

VJOJ-Seminar - Omgevingswet: hoe staan we er nu voor?

18 apr

Wanneer

donderdag 18 april 2024 om 14:45 uur

Locatie

Grand Hotel Karel V, Utrecht

Contact


Donderdag 18 april 2024 organiseert de Vereniging JOJ in samenwerking met Daan Korsse het seminar "Omgevingswet: hoe staan we er nu voor?"

Over het onderwerp

Met de eerste drie maanden onder de Omgevingswet achter de rug, wordt tijdens dit seminar stilgestaan bij de vraag hoe de omgevingsrechtelijke praktijk er nu voor staat. Daarbij is in de eerste plaats van belang welke stappen de komende periode nog moeten worden gezet om de Omgevingswet verder te implementeren. Primair gaat het daarbij om het vaststellen van gemeentelijke omgevingsplannen en de uitdagingen daarbij, mede vanwege de overgang naar een nieuw digitaal stelsel. Daarnaast is de vraag hoe initiatiefnemers en het bevoegd gezag tijdens de implementatie vorm kunnen geven aan nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de omgevingsvergunning voor de buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA). De mogelijkheden en beperkingen van dit instrument zullen worden besproken. Tot slot zal aandacht worden besteed aan lopende procedures en het overgangsrecht dat daarbij geldt.

Spreker

Daan Korsse is als advocaat in dienst bij Soppe Gundelach advocaten en is gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Hij adviseert en procedeert over de publieke besluitvorming met betrekking tot (gebieds)ontwikkelingen. Voorafgaand aan zijn werk in de advocatuur is hij bij de Universiteit Utrecht gepromoveerd op het gebied van het ruimtelijke-ordeningsrecht, waarna hij nog enkele jaren bij de universiteit werkzaam is geweest als Universitair Docent Bestuursrecht, in het bijzonder Omgevingsrecht. Als auteur is hij betrokken bij Tekst & Commentaar (Omgevingswet) en het Handboek Omgevingswet.

Programma

Het programma van het seminar is als volgt:

14:45 uur inloop, ontvangst met koffie en thee
15:00 uur welkomstwoord vanuit de VJOJ
15:05 uur Deel 1
16:05 uur Pauze
16:25 uur Deel 2
17:25 uur afsluitende borrel 

Locatie

Grand Hotel Karel V, Geertebolwerk 1 (3511 XA) Utrecht 

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Aanmelding 

Leden kunnen zich aanmelden via deze website. 

Lidmaatschap 

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 90,- per jaar. Studenten betalen EUR 25,- per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Graag tot 18 april 2024! 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid