activiteit wo 4 jul 2012

Lustrumseminar

4 jul

Wanneer

woensdag 4 juli 2012 om 13:30 uur

Locatie

Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1

Contact


Datum: Woensdag 4 juli 2012
Tijd: 13:30 uur ontvangst
13:55 uur welkomstwoord door Voorzitter JOJ
14:00 uur opening door Twan Huys
14:15 uur presentatie prof. mr. A.A. van Velten
14:45 uur presentatie mr. W. Koops 
15:15 uur pauze
15:45 uur presentatie prof. dr. T.M. Berkhout MRE MRICS
16:15 uur forumdiscussie o.l.v. Twan Huys
17:15 uur borrel met walking dinner

 

 

Locatie: Scheepvaartmuseum Amsterdam
Kattenburgerplein 1
1001 MK Amsterdam

Sprekers: 1. de heer Twan Huys
2. de heer prof. mr. A.A. van Velten
3. de heer mr. W. Koops
4. de heer prof. dr. T.M. Berkhout MRE MRICS

 

 

Opleidingspunten: 3 (NOvA en KNB)

 

 

 

 

Inleiding
Op 4 juli 2012 bestaat de Vereniging JOJ precies 10 jaar!
Gedurende deze periode heeft de Vereniging JOJ zich ontwikkeld tot een actieve vereniging gericht op jonge advocaten, (kandidaat-)notarissen, bedrijfsjuristen en andere juristen die actief zijn op het terrein van het onroerend goedrecht in de breedste zin des woords. Met ruim 525 leden en vele goed bezochte seminars, is er voldoende reden om dit tweede lustrum groots te vieren!

 

 

Op woensdag 4 juli 2012 zal derhalve een bijzonder seminar georganiseerd worden rond het centrale thema "Vastgoedfraude, integriteit in de juridische sector". Het bestuur van de JOJ heeft de heer Twan Huys bereid gevonden om tijdens deze middag op te treden als dagvoorzitter en discussieleider. Voorts heeft het bestuur Aart van Velten, Willem Koops en Tom Berkhout bereid gevonden om vanuit hun respectievelijke notariële, strafrechtelijke en fiscale integriteit expertise dit actuele onderwerp toe te lichten.

 

 

 

 

Sprekers
Twan Huys is bekend als journalist en presentator. Hij presenteerde onder andere het televisieprogramma NOVA en tegenwoordig Nieuwsuur. Voorts heeft hij enige tijd als correspondent in de Verenigde Staten met standplaats New York gewerkt. Tevens is Twan Huys bedenker en presentator van het spraakmakende televisieprogramma Collegetour dat sinds 2007 op televisie verschijnt. Tijdens dit lustrumseminar zal Twan een korte inleiding verzorgen en optreden als discussieleider

 

 

Aart van Velten is als adviseur verbonden aan Boekel De Nerée advocaten en notarissen in Amsterdam en emeritus hoogleraar onroerend goed recht aan de VU in Amsterdam. Aart publiceert veelvuldig op het gebied van privaatrechtelijke aspecten van onroerend goed en heeft verscheidene handboeken op zijn naam staan.

 

 

 

 

Willem Koops is werkzaam als advocaat (strafrecht) bij Spigthoff Litigators in Amsterdam. Willem procedeert veelvuldig, met name op het gebied van fraudezaken, en staat in de vastgoedfraudezaak een van de hoofdverdachten bij.

 

 

Tom Berkhout is hoogleraar Real Estate aan de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Tevens is hij directeur van het Nyenrode Real Estate Center en voorzitter van het Vastgoedkenniscentrum van de Belastingdienst.

 

 

 

 

Programma
13:30 uur ontvangst
13:55 uur welkomstwoord door Voorzitter JOJ
14:00 uur opening door Twan Huys
14:15 uur presentatie Aart van Velten
14:45 uur presentatie Willem Koops 
15:15 uur pauze
15:45 uur presentatie Tom Berkhout
16:15 uur forumdiscussie o.l.v. Twan Huys
17:15 uur borrel met walking dinner

 

 

Locatie
Het seminar vindt plaats in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam, gelegen aan het Kattenburgerplein 1.

 


Routebeschrijving Openbaar Vervoer
Indien u gebruik maakt van het openbaar vervoer kunt u de trein/metro/tram nemen naar Amsterdam Centraal. Vanuit Amsterdam Centraal is het ongeveer een kwartier lopen naar het Scheepvaartmuseum, over de Prins Hendrikkade of langs de openbare bibliotheek. Voorts is het mogelijk om bus 22 (Indische buurt) en 48 (Borneo eiland) te nemen, deze bussen vertrekken bij de Nicolaaskerk voor het Centraal Station en stoppen bij de halte Kadijksplein, vlakbij het Scheepvaartmuseum.

 

Routebeschrijving Auto
Het Scheepvaartmuseum is per auto bereikbaar (adres: Kattenburgerplein 1). U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage Markenhoven (Anne Frankstraat 220), Oosterdok
(Oosterdokskade 3) of Oosterburgereiland (Czaar Peterstraat 213). Daarnaast is het mogelijk om te parkeren op het P+R Zeeburg (Zuiderzeeweg 46) en vervolgens met tram 26 richting Centraal Station te reizen.

 

Opleidingspunten
Deelname aan het seminar levert 3 studiepunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).