activiteit wo 20 jun 2012

Klasje Vastgoedfondsen en de gevolgen van de AIFM-richtlijn

20 jun

Wanneer

woensdag 20 juni 2012 om 16:00 uur

Locatie

Clifford Chance aan de Droogbak 1A te Amsterdam

Contact


 

 

Uitnodiging van de Vereniging JOJ voor het klasje

Vastgoedfondsen en de gevolgen van de AIFM-richtlijn

 

Datum:

Woensdag 20 juni 2012

Tijd:

15:45 uur ontvangst
16:15 uur welkomstwoord door Voorzitter JOJ

16:20 uur opening door Ate van IJlzinga Veenstra

16:30 uur presentatie Inge Hamstra

17:30 uur afsluiting met aansluitend borrel

 

Locatie:

Clifford Chance

Droogbak 1A te Amsterdam

 

 

Spreker:

de heer mr. A.R.T. van IJlzinga Veenstra, advocaat bij Clifford Chance LLP te Amsterdam;

mevrouw mr. I.M. Hamstra, advocaat bij Clifford Chance LLP te Amsterdam;

 

Opleidingspunten:

1 (NOvA en KNB)

 

Inleiding

Op 11 november 2010 is de AIFM-richtlijn (nr. 2011/61/EU) door het Europese Parlement goedgekeurd. De AIFM-richtlijn biedt een regelgevend kader voor beheerders van beleggingsinstellingen die niet kwalificeren als icbe's (instellingen voor collectieve belegging van effecten) die tot nu toe niet onder een Europees kader vielen. Concreet betekent de komst van de AIFM-richtlijn dat vele tot nu toe nog niet gereguleerde fondsen, zoals vastgoedfondsen, onder toezicht komen te staan. De richtlijn moet voor 22 juli 2013 in de Nederlandse wet- en regelgeving zijn geïmplementeerd. Op 19 april 2012 is het wetsvoorstel ter implementatie van de AIFM-richtlijn door de Minister van Financiën ter inzage gelegd. In het klasje zal na een introductie door Ate van IJlzinga Veenstra Inge Hamstra ingaan op de ins en outs van deze richtlijn en specifiek welke gevolgen de richtlijn en de implementatie zal hebben voor vastgoedfondsen.

 

Spreker

Ate van IJlzinga Veenstra is werkzaam als advocaat bij Clifford Chance LLP te Amsterdam. Ate is partner en geeft leiding aan de Funds & Investment Management Group binnen Clifford Chance. Zijn specialisatie is advisering op het gebied van fondsen en tax in de brede zin van het woord.

Inge Hamstra is werkzaam als advocaat bij Clifford Chance LLP te Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het effectenrecht met een specifieke focus op fondsen, onder meer vastgoedfondsen. In 2008 heeft zij de Grotius opleiding voor effectenrecht in 2008 met succes afgerond. Voorts heeft ze vanuit Clifford Chance LLP als secondee bij ING Bank N.V. en AEGON Investment Management B.V. gewerkt.

 

Programma (onder voorbehoud)

15:45 uur ontvangst
16:15 uur welkomstwoord door Voorzitter JOJ

16:20 uur opening door Ate van IJlzinga Veenstra

16:30 uur presentatie Inge Hamstra

17:30 uur afsluiting met aansluitend borrel

 

Locatie

Het klasje vindt plaats bij Clifford Chance LLP te Amsterdam.

 

 

Routebeschrijving naar locatie

 

Indien u gebruik maakt van het openbaar vervoer kunt u de trein, tram en/of metro nemen naar station Amsterdam Centraal. Clifford Chance is op loopafstand gelegen van dit station.

 

Indien u met de auto komt kunt u parkeren in de parkeergarage P1 Parking Amsterdam Centre, naast station Amsterdam Centraal. Er is geen parkeermogelijkheid bij Clifford Chance zelf.

 

Opleidingspunten

Deelname aan het klasje levert 1 studiepunt op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).