activiteit do 31 mei 2012

Klasje actualiteiten bestuursprocesrecht

31 mei

Wanneer

donderdag 31 mei 2012 om 15:00 uur

Locatie

Kneuterdijk 22

Contact


Uitnodiging van de Vereniging JOJ voor het klasje
“Actualiteiten bestuursprocesrecht”

Datum: donderdag 31 mei 2012
15:00 uur ontvangst
15:25 uur welkomstwoord door de heer mr. Jaap Polak
15.30 uur presentatie de heer mr. Jaap Hoekstra
16:45 uur rondleiding Raad van State
17:30 uur afsluiting met aansluitende borrel

Locatie: Raad van State

Kneuterdijk 22 te 's-Gravenhage

Sprekers: de heer mr. Jaap Polak, voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de heer mr. Jaap Hoekstra, straatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Inleiding
Procederen in het bestuursrecht is een bijzondere tak van sport. Kennis van de structuur van de Awb en het doorgronden van de recente wetgeving is daarbij essentieel eens temeer nu het bestuursprocesrecht de afgelopen jaren volop in ontwikkeling is. De Vereniging JOJ biedt u een unieke mogelijkheid om in een inspirerende omgeving bijgepraat te worden over deze actuele ontwikkelingen. In het bijzonder zal daarbij aandacht worden geschonken aan het procederen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal Jaap Hoekstra u wegwijs maken in de wereld van het bestuursprocesrecht. Aansluitend wordt er een rondleiding verzorgd door de vernieuwde huisvesting van de Raad van State. Een bijzonder project waarin met behoud van de monumentale sfeer een modern complex tot stand is gekomen.

Spreker
Jaap Hoekstra is jarenlang advocaat geweest bij Houthoff Buruma met een praktijk gericht op het ruimtelijke bestuursrecht alsmede projectwikkeling. Sinds 2010 is Jaap Hoekstra als Staatsraad verbonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij is daarnaast onder meer bestuurslid van de Vereniging voor Bouwrecht en als hoofddocent verbonden aan de Grotius Academie. Als lid van de Raad van Advies van de VJOJ neemt hij binnen onze Vereniging een bijzondere positie in.

Programma
15:00 uur ontvangst
15:25 uur welkomstwoord door de heer mr. Jaap Polak 
15.30 uur presentatie Jaap Hoekstra
16:45 uur rondleiding Raad van State
17:30 uur afsluiting met aansluitende borrel

Locatie
Het klasje vindt plaats bij de Raad van State, gelegen aan de Kneuterdijk 22 te ’s-Gravenhage.

Routebeschrijving Openbaar Vervoer
Indien u gebruik maakt van het openbaar vervoer kunt u tram 17 nemen vanaf Den Haag centraal station (beneden) naar halte Buitenhof. Vanaf de halte Buitenhof is het 1 min lopen.

Routebeschrijving Auto
De Raad van State beschikt niet over een eigen parkeergarage. In de omgeving van de Raad van State zijn diverse parkeergarages. Wij adviseren u uw auto te parkeren in de parkeergarage bij het Malieveld of in de parkeergarage onder het Plein in het centrum van Den Haag. Daarnaast kunt u betaald parkeren aan het Lange Voorhout.

Opleidingspunten
Deelname aan het seminar levert 1 studiepunt op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Lidmaatschap
Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 100,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan alle seminars, klasjes en uitjes van de VJOJ. De seminars zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Zij betalen EUR 90,00 per seminar.
Leden van de Vereniging JOJ kunnen ook met korting lid worden van de Vereniging voor Bouwrecht (zie voor de voorwaarden www.ibr.nl). De contributie van de VBR bedraagt dan slechts EUR 30,00 per jaar.

Aanmelding
Leden en geïnteresseerden in het klasje kunnen zich aanmelden via de website van de Vereniging JOJ, www.vjoj.nl. Tevens kunt u zich via deze website aanmelden voor een nieuw lidmaatschap.