activiteit do 16 okt 2014

Seminar Onteigeningsrecht

16 okt

Wanneer

donderdag 16 oktober 2014 om 14:30 uur

Locatie

Den Haag

Contact


Geachte leden en geïnteresseerden,

Op donderdag 16 oktober a.s. zal in museum Bredius het seminar Onteigeningsrecht plaatsvinden. Het museum is gevestigd in een fraaie 18e eeuwse patriciërswoning in Den Haag. Tijdens dit seminar zal Prof. mr. Jacques Sluysmans voor de pauze stilstaan bij het systeem van de Onteigeningswet en het verloop van een ‘normale’ onteigeningsprocedure. Na de pauze wordt stilgestaan bij de hoofdlijnen van het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken.

Prof. mr. Jacques Sluysmans is compagnon bij Van der Feltz advocaten in Den Haag. In 2011 promoveerde hij in Leiden op een proefschrift getiteld ‘De vitaliteit van het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken’. Met ingang van 1 februari 2013 is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Onteigeningsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Verder is hij onder meer bestuurslid van de Vereniging voor Bouwrecht en voorzitter van de Vereniging voor Onteigeningsrecht.

Programma:

14.30           Ontvangst seminar

15.00-16.00 Deel 1: Systeem van de Onteigeningswet

16.00-16.15 Pauze

16.15-17.15 Deel 2: Hoofdlijnen van het schadeloosstellingsrecht

17.15          Borrel en rondleiding door het museum voor geïnteresseerden

U kunt zich voor het seminar aanmelden via de website van de Vereniging JOJ: www.vjoj.nl.

 

Wij hopen u te zien op 16 oktober.

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid