activiteit di 9 sep 2014

Seminar Woningcorporaties

9 sep

Wanneer

dinsdag 9 september 2014 om 14:30 uur

Locatie

Grand Hotel Karel V

Contact


Al enkele jaren wordt er gesproken over een nieuwe Woningwet en het administratief en juridisch scheiden van het sociale en het commerciële bezit van woningcorporaties (DAEB en niet-DAEB bezit). Nu minister Blok op 20 juni 2014 het definitieve wetsvoorstel voor herziening van de Woningwet (inclusief de novelle) naar de Tweede Kamer heeft verzonden, komt de invoering van de nieuwe regels zeer dichtbij. Maar welke afspraken gaan gelden en wat zijn de belangrijkste gevolgen van de nieuwe Woningwet

Tijdens het seminar ‘Woningcorporaties’ gaat de heer mr. Leon Hoppenbrouwers in op de vraag wat DAEB en niet-DAEB bezit is. Daarna bespreekt hij de belangrijkste gevolgen van de nieuwe Woningwet. Vervolgens gaat de heer mr. Ton van Balen in op de vraag hoe een administratieve/juridische scheiding van het bezit van woningcorporaties fiscaal dient plaats te vinden.

Sprekers

De heer mr. Leon Hoppenbrouwers MRICS is notaris/partner bij Allen & Overy LLP. Hij heeft ruime ervaring met een breed scala van vastgoedtransacties waaronder advisering bij gestructureerde verkopen van vastgoedportefeuilles, sale and lease back transacties, binnenstedelijke herstructurering en het vestigen van zekerheden bij financiële transacties. Leon treedt op voor vastgoedontwikkelaars, investeerders, lokale overheden, zorginstellingen, woningcorporaties, en financiers. Hij is ook erkend expert op het gebied van de volkshuisvesting en adviseert woningcorporaties over onderwerpen als compliance, governance, samenwerking met derden/lokale overheden.

De heer mr. Ton  van Balen is tax/partner bij DUDOK Bouw-  en vastgoedrecht advocaten, notaris en belastingadviseurs. Hij adviseert zowel commerciële vastgoedbeleggers en ontwikkelaars, woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen op het gebied van vennootschaps-, omzet- en overdrachtsbelasting. Hij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de tussen de Belastingdienst en de woningcorporatiesector gesloten vaststellingsovereenkomsten in 2007 en 2008, alsmede bij de thans nog te ondertekenen vaststellingsovereenkomst tussen de Belastingdienst en op ouderen- en zorghuisvesting gespecialiseerde woningcorporaties.

 

Programma

14:30 uur ontvangst met koffie en thee
14:55 uur welkomstwoord van de voorzitter JOJ

15.00 uur deel 1 door Leon Hoppenbrouwers
16:15 uur pauze
16:30 uur deel 2 door Ton van Balen

17:30 uur afsluitende borrel

Locatie

Het seminar vindt plaats in de Maria van Hongarije zaal van Grand Hotel Karel V gelegen in hartje Utrecht. Grand Hotel Karel V is gevestigd in een rijksmonument met een unieke historie. Het pand dateert uit de veertiende eeuw en bood in die tijd onderdak aan de Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde. In 1808 dwong Koning Lodewijk Napoleon deze Duitse Orde hun huis af te staan om er in 1811 een militair hospitaal te huisvesten. In het gehele pand zijn interessante historische details te vinden en een ieder kan genieten van de semi-openbare tuinen. Na afloop van het seminar vindt in de Officierstuin de borrel plaats.

 

Routebeschrijving Auto

Let op: De parkeerplaatsen op het hotelterrein mogen alleen gebruikt worden door overnachtende hotelgasten en dinergasten van Grand Hotel Karel V.

 

 

Vanuit Utrecht (A12):

 • Vertrek in westelijke richting op de A12
 • Neem de afslag A2 richting Amsterdam
 • Neem afslag 8 naar N198 richting De Meern/Centrum/Langerak
 • Sla rechtsaf naar de Dominee Martin Luther Kinglaan
 • Weg vervolgen naar Weg der Verenigde Naties
 • Weg vervolgen naar Graadt van Roggenweg
 • Flauwe bocht naar links om op de Graadt van Roggenweg te blijven
 • Weg vervolgen naar Jaarbeursplein
 • Flauwe bocht naar links naar de Westplein
 • Weg vervolgen naar Daalsetunnel
 • Sla rechtsaf naar de Catharijnebaan
 • Ga rechtdoor op Daalsesingel
 • Weg vervolgen naar Catharijnesingel
 • Sla linksaf naar de Bartholomeibrug
 • Sla linksaf naar de Geertebolwerk
 • U vindt uw bestemming rechts

Routebeschrijving Openbaar Vervoer

Grand Hotel Karel V ligt op 7 minuten loopafstand van Utrecht Centraal Station. Onderstaand treft u een routebeschrijving aan:

 • In de stationshal loopt u richting winkelcentrum Hoog Catharijne
 • Na de pinautomaten van de ABN-AMRO bank gaat u rechtsaf, uitgang Godebaldkwartier
 • Aan het einde, onder aan de roltrappen gaat u linksaf
 • U steekt de weg over (een verkeerlicht) en gaat vervolgens direct rechtsaf (weer oversteken bij het stoplicht)
 • U loopt rechtdoor tot u, na ± 150 meter, Grand Hotel Karel V aan uw linkerhand treft.

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Lidmaatschap

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Eenmalige gratis deelname voor niet-leden

De symposia en seminars zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Zij betalen gewoonlijk EUR 90,00 per seminar. In het kader van een kennismaking stelt de Vereniging JOJ dit seminar eenmalig kosteloos open voor niet-leden. Ook zij ontvangen na deelname aan het seminar (indien van toepassing) opleidingspunten. Op deze manier hoopt de Vereniging JOJ niet-leden enthousiast te maken voor een lidmaatschap. Wij nodigen u dan ook van harte uit deze uitnodiging te verspreiden onder uw kantoorgenoten, collegae en andere geïnteresseerden!

 

Aanmelding

Leden en andere geïnteresseerden in het seminar kunnen zich aanmelden via de website van de Vereniging JOJ, www.vjoj.nl. Tevens kunt u zich via de website aanmelden voor het lidmaatschap. Voor vragen, neem vooral contact op via info@vjoj.nl.