activiteit do 22 mei 2014

Seminar Faillissement bij aanneming van werk

22 mei

Wanneer

donderdag 22 mei 2014 om 14:30 uur

Locatie

nhow Rotterdam

Contact


Invoice header 

Uitnodiging van de Vereniging JOJ voor het seminar

"Faillissement bij aanneming van werk” 

 

Datum:

Donderdag 22 mei 2014

Tijd:

14:30 – 17.30 uur

Locatie:

De Rotterdam

Hotel nhow Rotterdam

Wilhelminakade 137
3072 AR Rotterdam

Sprekers:

Mevrouw mr. Cools en de heer mr. Van Stigt Thans

 Opleidingspunten:

2 (NOvA en KNB)

 

Inleiding

Als gevolg van de economische en vastgoedcrisis is het aantal faillissementen in de bouwsector de afgelopen jaren explosief gestegen. Vorig jaar hebben er 1949 ondernemingen in de bouwsector hun deuren moeten sluiten. Door een faillissement worden niet alleen het bedrijf in kwestie en haar werknemers getroffen. Ook opdrachtgevers, opdrachtnemers (onderaannemers), leveranciers, financiers, verhuurders lijden ook vaak schade bij een faillissement. Opdrachtgevers lijden vertragingsschade doordat het project stil komt te liggen. Leveranciers en opdrachtnemers krijgen hun rekeningen niet betaald. Financiers zien de uitstaande  leningen niet meer terugbetaald en verhuurders zien hun failliete huurder vertrekken. Een faillissement biedt echter ook kansen voor partijen die de overname van een heel bouwbedrijf, een positie in de vastgoedmarkt of incidenteel bouwvolume nastreven.

 

Tijdens het seminar “Faillissement bij aanneming van werk” zullen mevrouw mr. Cools en de heer mr. Van Stigt Thans uitgebreid ingaan op de juridische aspecten en problemen waar men bij een faillissement in de bouwsector mee te maken krijgt. Zij zullen de gevolgen van een faillissement zowel belichten vanaf de faillissementsrechtelijke kant als vanaf de verbintenisrechtelijke kant en zowel vanuit het oogpunt van de failliet als vanuit het oogpunt van de contractspartner van de failliet. Daarnaast zullen zij maatregelen bespreken die opdrachtgevers in de contractuele fase, in de aanloop naar of na het faillissement kunnen treffen om de schade als gevolg van een faillissement te beperken.

 

Sprekers

Mevrouw mr. Marie-José Cools is advocaat bij De Advocaten van Van Riet, gevestigd in Utrecht. Zij is specialist op het gebied van het ondernemings- en insolventierecht en wordt regelmatig benoemd als curator en bewindvoerder in faillissementen en surséances van betaling. Zo is zij in 2011 aangesteld als curator in het faillissement van Bouwbedrijf Midreth B.V. uit Mijdrecht.

De heer mr. Michiel van Stigt Thans is advocaat bij Rozemond Advocaten, gevestigd in Amsterdam. Hij behandelt civiele bouw- en aanbestedingszaken en staat daarbij vooral aannemers en adviseurs bij.  Hij is als advocaat betrokken geweest bij  het faillissement van Bouwbedrijf Midreth B.V.  

 

Programma
14:30 uur ontvangst met koffie en thee
14:55 uur welkomstwoord van de voorzitter vereniging JOJ

15.00 uur deel 1 door mevrouw mr. Cools
16:15 uur pauze
16:30 uur deel 2 door de heer mr. Stigt Thans

17:30 uur afsluitende borrel

 

Locatie
Het seminar vindt plaats in het recent geopende hotel nhow Rotterdam dat is gehuisvest in De Rotterdam, het nieuwe en imposante gebouw aan de voet van de Erasmusbrug. Nhow Rotterdam, een bijzonder 4-sterren lifestyle hotel, is na Berlijn en Milaan het derde nhow hotel in de wereld. Het is het eerste en enige hotel dat zowel van binnen als buiten is ontworpen door de gerenommeerd architect OMA/ Rem Koolhaas.Elke vestiging heeft een eigen thema en voor nhow Rotterdam is dat 'Kunst & Architectuur'.

 

Routebeschrijving auto

Vanuit het noorden: 
Volg vanaf de snelweg A20 de borden naar Rotterdam Centrum. Volg, als je in de stad bent, de borden naar het stadscentrum en de Erasmusbrug. Steek de Erasmusbrug over, ga rechtsaf en je bevindt je voor het hotel.

Vanuit het zuiden: 
Volg vanaf de snelweg A16 de borden naar Rotterdam. Volg vanaf de snelweg A20 de borden naar Rotterdam Centrum. Volg, als je in de stad bent, de borden naar het stadscentrum en de Erasmusbrug. Steek de Erasmusbrug over, ga rechtsaf en je bevindt je voor het hotel.

Vanuit het westen: 
Volg vanaf de snelweg A12 de borden naar Rotterdam. Volg vanaf de snelweg A20 de borden naar Rotterdam Centrum. Volg, als je in de stad bent, de borden naar het stadscentrum en de Erasmusbrug. Steek de Erasmusbrug over, ga rechtsaf en je bevindt je voor het hotel.

Vanuit het oosten: 
Volg vanaf de snelweg A13 de borden naar Rotterdam. Volg, als je bij het Kleinpolderplein bent, de borden naar Rotterdam Centrum. Volg, als je in de stad bent, de borden naar het stadscentrum en de Erasmusbrug. Steek de Erasmusbrug over, ga rechtsaf en je bevindt je voor het hotel.

 

Routebeschrijving openbaar vervoer
Vanuit station Rotterdam Centraal neemt u metro C/D richting De Akkers of metro E richting Rotterdam Slinge en stapt u uit bij de halte ‘Wilhelminaplein’. Vanaf het Wilhelminaplein is het twee minuten lopen.

 

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

 

Lidmaatschap
Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de seminars en uitjes. De seminars en uitjes zijn ook voor niet-leden toegankelijk. Zij betalen EUR 90,00 per activiteit. Volg de Vereniging JOJ ook op LinkedIn.

 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Kosten voor inschrijving voor niet-leden bedragen € 0,00 en € 0,00 voor studenten.

Inschrijven als niet-lid