activiteit do 27 nov 2014

Seminar Beslag en executie

27 nov

Wanneer

donderdag 27 november 2014 om 14:30 uur

Locatie

Utrecht

Contact


Uitnodiging van de Vereniging JOJ voor het seminar

“Beslag en Executie”

Datum:

Donderdag 27 november 2014

Tijd:

14:30 – 17.30 uur

Locatie:

Paushuize

Kromme Nieuwegracht 49

3512 HE Utrecht

T +31 (0)30 2312381

Sprekers:

De heer mr. M.R. van Zanten

advocaat partner bij CMS

De heer A.P.A. Spaargaren

gerechtsdeurwaarder bij Groot & Evers Gerechtsdeurwaarders

Opleidingspunten:

2 NOvA en KNB

Inleiding

De regeling van het conservatoir beslag kende lange tijd een 'kabbelend' bestaan. Hierin kwam verandering nadat uit onderzoek was gebleken van een zwakke positie van de beslagene. Beslag leggen was te eenvoudig. Inmiddels zijn de voorwaarden voor het leggen van conservatoir beslag in de Beslagsyllabus aangescherpt. Maar dit betekent nog niet dat van misbruik nooit meer sprake is.

Tijdens het seminar ‘Beslag en Executie’ gaat de heer mr. Marc van Zanten in op de vraag wanneer sprake is van misbruik van beslag op onroerende zaken. Vervolgens zal de heer Arthur Spaargaren aan de hand van enkele voorbeelden uit de praktijk een kijkje geven in de keuken van een gerechtsdeurwaarder. Mocht u nu al vragen hebben die u tijdens het seminar graag beantwoord ziet, dan nodigt de heer Spaargaren u van harte uit deze alvast kenbaar te maken via info@voj.nl.

Sprekers

De heer mr. Marc van Zanten is advocaat partner in de Insolventierechtelijke praktijk bij  CMS. Hij heeft ruime ervaring als curator in faillissementen. Marc adviseert daarnaast (internationale) ondernemingen over faillissementsrechtelijke vraagstukken, reorganisatie en over burgerlijk procesrecht, waaronder beslag- en executierecht. Marc is (onder meer)  voorzitter van de VIA (vereniging van incasso- en procesadvocaten) en Redacteur van het SDU tijdschrift BER (Beslag en Executie in de Rechtspraktijk). Daarnaast is Marc raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof 's-Hertogenbosch en werkt hij als buitenpromovendus aan de RUG aan een proefschrift over de pre-pack. 

De heer Arthur Spaargaren is gerechtsdeurwaarder bij Groot & Evers Gerechtsdeurwaarders. Hij is al 20 jaar werkzaam in het deurwaardersvak. Inmiddels heeft hij zich helemaal toegelegd op bijzondere (conservatoire) beslagen en de executie van “lastige” vonnissen. Pandhoudersbeslagen, omvangrijke beslagen op bijvoorbeeld kunstcollecties, ontruimingen van kraakpanden (met en zonder politiebijstand), maar bijvoorbeeld ook beslagen op schepen zijn bij Arthur in vertrouwde handen.

Programma

14:30 uur ontvangst met koffie en thee
14:55 uur welkomstwoord van de voorzitter JOJ

15.00 uur deel 1 door Marc van Zanten
16:15 uur pauze
16:30 uur deel 2 door Arthur Spaargaren

17:30 uur afsluitende borrel

Locatie

Het seminar vindt plaats in Paushuize, gevestigd in het historische stadscentrum van Utrecht. Paushuize is een van de oudste monumenten van Utrecht, met een zeer rijke historie. Een keur aan schitterende stijlkamers en prachtig gedecoreerde salons maken het pand tot een van de mooiste locaties van Nederland.

Hoewel relatief goed bereikbaar met de auto, willen wij u het gebruik van openbaar vervoer van harte aanbevelen. Hieronder treft u de routebeschrijving aan vanaf het Centraal Station, zowel te voet als per bus.

Routebeschrijving Openbaar Vervoer

Paushuize ligt op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. Vanuit de stationshal volgt u de borden 'Centrum'. Na ongeveer 100 meter slaat u rechts af bij de ABN-AMRO Bank, u houdt 'HC-uitgang Moreelsepark’ aan. Aan het eind van de traverse komt u bij de roltrappen. Onderaan de roltrap gaat u linksaf en bij de verkeerslichten steekt u over. U loopt rechtdoor de Mariaplaats op en gaat, wanneer u niet verder rechtdoor kunt, rechtsaf. Na 50 meter neemt u de eerste links (de Zadelstraat) richting Domtoren. U loopt onder de Domtoren door en gaat rechtsaf het Domplein op. U passeert aan uw linkerhand het Academiegebouw en vervolgens gaat u linksaf de Trans in. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht. De hoofdingang bereikt u via het bruggetje aan de rechterzijde van het pand, de derde deur aan uw linkerhand.

Alternatief neemt u vanaf Centraal Station  bus 2/22 ‘Museumlijn’. U stapt uit op halte Domplein, u passeert aan uw linkerhand het Academiegebouw en vervolgens gaat u linksaf de Trans in. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht.

Routebeschrijving per Auto

Op het binnenterrein van Paushuize zijn een aantal parkeerplaatsen, uitsluitend op reservering, beschikbaar. U kunt daarvoor contact met Paushuize opnemen op bovenstaand telefoonnummer. De openbare parkeergelegenheid in de directe omgeving van Paushuize is zeer beperkt.

Garage Springweg

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de garage Springweg gelegen op nog geen 5 minuten loopafstand van Paushuize. In uw navigatiesysteem kunt u het beste ’Mariaplaats’ invoeren en vanaf daar de P-borden volgen.

Vanuit garage Springweg loopt u via de ‘Uitgang Lijnmarkt’ via een onderdoorgang de Oudegracht op. Wanneer u meteen links de gracht oversteekt en linksaf slaat, bent u op ’t Wed. U gaat rechtsaf, dan de eerste straat rechts en vervolgens direct links de Trans op. Aan het einde van deze straat ziet u Paushuize aan uw linkerhand, het gebouw op de hoek van de Pausdam en de Kromme Nieuwegracht. De hoofdingang bereikt u via het bruggetje aan de rechterzijde van het pand, de derde deur aan uw linkerhand.

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Lidmaatschap

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Aanmelding

Leden en andere geïnteresseerden in het seminar kunnen zich aanmelden via de website van de Vereniging JOJ, www.vjoj.nl. Tevens kunt u zich via de website aanmelden voor het lidmaatschap. Voor vragen, neem vooral contact op via info@vjoj.nl.