activiteit do 18 jun 2015

Seminar Actualiteiten Zorgvastgoed

18 jun

Wanneer

donderdag 18 juni 2015 om 14:30 uur

Locatie

De Rode Olifant, Zuid Hollandlaan 7 Den Haag

Zorgvastgoed biedt niet langer de zekerheid van jaarlijkse kapitaalvergoedingen via het Rijk. Door het gewijzigde overheidsbeleid (o.a. afschaffing van het bouwregime) is bestaand zorgvastgoed bepaald geen rustig bezit meer voor zorgorganisaties, woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars en -investeerders. Dat geldt voor verzorgings- en verpleeghuizen, maar ook voor ziekenhuizen. Sinds twee jaar komen mensen met een lichte zorgvraag niet meer in aanmerking voor een verblijf in een zorginstelling. Steeds vaker zullen mensen met een zwaardere zorgvraag langer thuis blijven wonen. Dit heeft grote impact op het bestaand zorgvastgoed, maar biedt anderzijds ook perspectief voor nieuwe vormen van wonen met zorg.

Tijdens het seminar 'Actualiteiten zorgvastgoed' dat op donderdag 18 juni zal plaatsvinden in de Rode Olifant in Den Haag praten Wouter Koelewijn (advocaat gezondheidszorg bij Van Benthem & Keulen en universitair docent gezondheidsrecht aan de UvA) en Rogier Goes (adviseur van het Kenniscentrum Wonen-Zorg) u aan de hand van praktijkvoorbeelden bij over de actuele (rechts)ontwikkelingen en praktijkvragen.

U kunt zich voor het seminar aanmelden via onze website. Voorafgaand aan dit seminar zal de Algemene Ledenvergadering plaatsvinden.