activiteit do 13 dec 2018

Aanbestedingsrecht voor de vastgoedpraktijk

13 dec

Wanneer

donderdag 13 december 2018 om 13:00 uur

Locatie

Rotterdam Marriott Hotel, Weena 686 Rotterdam

Nederlandse overheden kopen jaarlijks voor circa  60 miljard euro aan werken, leveringen en diensten in. Daarbij dienen zij de aanbestedingsregels op Europees en nationaal niveau in acht te nemen. Voor de vastgoedpraktijk is het aanbestedingsrecht met name relevant waar het gaat om de realisatie van werken in opdracht van overheden. Te denken valt aan de realisatie van grote infrastructurele werken als bruggen, in opdracht van de rijksoverheid, maar ook de realisatie van bijvoorbeeld scholen, in opdracht van gemeenten.

Daarnaast speelt het aanbestedingsrecht ook een belangrijke rol bij gebiedsontwikkeling. Te denken valt aan de situatie dat een overheid grondeigenaar is, er sprake is van gecombineerd grondbezit (ontwikkelaar en gemeente) óf dat gronden volledig in eigendom zijn van een private partij. In alle drie de situaties dient te worden bezien hoe moet/kan worden omgegaan met overheidsopdrachten, zoals bijvoorbeeld de inrichting van het openbaar gebied, die de desbetreffende overheid wenst te verstrekken.

Tijdens het seminar ‘Aanbestedingsrecht voor de vastgoedpraktijk' zal nader worden ingegaan op de wijze waarop het aanbestedingsrecht zich manifesteert binnen de vastgoedpraktijk. Eerst op hoofdlijnen, waarbij Greetje Fimerius de belangrijkste spelregels van het aanbestedingsrecht uiteen zal zetten ("Hoe zat het ook al weer?"). Daarbij komt ook recente rechtspraak aan de orde die relevant is voor de vastgoedpraktijk. Caroline Lagendijk zal vervolgens nader ingaan op de rol die het aanbestedingsrecht speelt bij gebiedsontwikkeling.

Voor meer informatie: zie de uitnodiging (pdf).

Vanaf 13.00 uur staat er een uitgebreide lunch voor u klaar en vanzelfsprekend wordt het seminar afgesloten met een aangeklede borrel.

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid