activiteit do 28 nov 2019

Seminar Stikstofproblematiek

28 nov

Wanneer

donderdag 28 november 2019 om 13:00 uur

Locatie

Golden Tulip - Hotel Central, 's-Hertogenbosch

Contact


Boeren en bouwers op weg naar het Malieveld, een terugloop in het aantal verleende bouwvergunningen en grote onzekerheid over de vraag welke oplossingen er zijn; Nederland is in de greep van het zogenaamde stikstofprobleem. Na een lange juridische procedure, waarin onder meer door het Hof van Justitie van de Europese Unie geoordeeld werd over de verenigbaarheid van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) met de Habitatrichtlijn, staat met de uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) van 29 mei 2019 vast dat het PAS (en de daaraan ten grondslag liggende passende beoordeling) niet als basis kan worden gebruikt om toestemming te geven voor plannen en projecten die (een toename van) stikstofdepositie veroorzaken. Tijdens dit seminar bespreken we de gevolgen van de uitspraak, maar vooral ook hoe projecten, zowel vanuit juridisch als technisch perspectief mogelijk wel doorgang kunnen vinden, bijvoorbeeld door toepassing van de zogenaamde ADC-toets en saldering.

Sprekers zijn Wienke Zwier en Jasper Harbers. Wienke is advocaat bij AKD, Jasper senior projectleider milieu en duurzaamheid bij Peutz. 

 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 90,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00).

Word ook lid