activiteit do 28 jan 2021

Online Seminar 'Verjarings- en vervaltermijnen in de bouw'

28 jan

Wanneer

donderdag 28 januari 2021 om 15:00 uur

Locatie

Online

Contact

inschrijven

Alle rechtsvorderingen zijn onderworpen aan in de wet opgenomen verjaringstermijnen. In alle in de bouw gebruikelijke algemene voorwaarden (UAV 2012, UAV-GC 2005, DNR 2011) komen daarnaast nog contractuele vervaltermijnen voor. Sommige daarvan zijn korter dan de wettelijke verjaringstermijnen, sommige langer.

Welke verjarings- of vervaltermijn is in welk geval van toepassing? Hoe werkt het samenspel tussen wettelijke verjaringstermijnen en contractuele vervaltermijnen? Kun je wettelijke verjaringstermijnen contractueel verlengen? Wat zijn de rechtsgevolgen van het verstrijken van een contractuele vervaltermijn?

Op dit soort vragen zal tijdens het online VJOJ-seminar op 28 januari a.s. door Sjoerd Rutten antwoord worden gegeven.

Over Sjoerd Rutten

Sjoerd Rutten is advocaat en partner bij Habraken Rutten advocaten, een Rotterdams kantoor gespecialiseerd in bouw, vastgoed en infrastructuur. In 2010 verscheen van zijn hand bij het IBR het Praktijkboek verjarings- en vervaltermijnen in de bouw, waarvan in 2014 de tweede druk verscheen. Verder is Sjoerd sinds 2005 lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht en sinds 2018 bestuurslid van de Verenigjng voor Bouwrecht-Advocaten, en treedt hij regelmatig op als arbiter in bouwzaken bij het NAI en UNUM.

Praktisch

Het webinar vangt aan om 15.00 uur en duurt (inclusief vragen) tot circa 16.30 uur.

Het webinar zal worden verzorgd via een daarvoor online geschikt platform. Enige tijd na inschrijving ontvang je een bevestiging en de mogelijkheid om alvast te registreren. De technische details voor het inloggen en dergelijke volgen daarna.

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Kosten voor inschrijving voor niet-leden bedragen € 75,00 en € 25,00 voor studenten.

Inschrijven als niet-lid