activiteit do 28 jan 2021

Online Seminar 'Verjarings- en vervaltermijnen in de bouw'

28 jan

Wanneer

donderdag 28 januari 2021 om 15:00 uur

Locatie

Online

Contact


Alle rechtsvorderingen zijn onderworpen aan in de wet opgenomen verjaringstermijnen. In alle in de bouw gebruikelijke algemene voorwaarden (UAV 2012, UAV-GC 2005, DNR 2011) komen daarnaast nog contractuele vervaltermijnen voor. Sommige daarvan zijn korter dan de wettelijke verjaringstermijnen, sommige langer.

Welke verjarings- of vervaltermijn is in welk geval van toepassing? Hoe werkt het samenspel tussen wettelijke verjaringstermijnen en contractuele vervaltermijnen? Kun je wettelijke verjaringstermijnen contractueel verlengen? Wat zijn de rechtsgevolgen van het verstrijken van een contractuele vervaltermijn?

Op dit soort vragen zal tijdens het online VJOJ-seminar op 28 januari a.s. door Sjoerd Rutten antwoord worden gegeven.

Over Sjoerd Rutten

Sjoerd Rutten is advocaat en partner bij Habraken Rutten advocaten, een Rotterdams kantoor gespecialiseerd in bouw, vastgoed en infrastructuur. In 2010 verscheen van zijn hand bij het IBR het Praktijkboek verjarings- en vervaltermijnen in de bouw, waarvan in 2014 de tweede druk verscheen. Verder is Sjoerd sinds 2005 lid van de redactieraad van het Tijdschrift voor Bouwrecht en sinds 2018 bestuurslid van de Verenigjng voor Bouwrecht-Advocaten, en treedt hij regelmatig op als arbiter in bouwzaken bij het NAI en UNUM.

Praktisch

Het webinar vangt aan om 15.00 uur en duurt (inclusief vragen) tot circa 16.30 uur.

Toetsvragen

Om NOvA-punten te verkrijgen dien je na het seminar dit formulier in te vullen.