activiteit di 14 dec 2021

Koop/verkoop van publieke onroerende zaken anno 26 november 2021 (arrest Hoge Raad)

14 dec

Wanneer

dinsdag 14 december 2021 om 15:50 uur

*** Evaluatieformulier en controlevragen

 

*** De registratielink naar het webinar is reeds verzonden. Wilt u alsnog deelnemen, stuurt u dan een e-mail naar info@vjoj.nl 

 


Uitnodiging van de Vereniging JOJ voor het webinar
“Koop/verkoop van publieke onroerende zaken anno 26 november 2021 (arrest Hoge Raad)”


Datum: Dinsdag 14 december 2021

Tijd: 16:00 – 17:00 uur

Locatie: online

Spreker: mr. dr.  P. (Paul) Heijnsbroek

Opleidingspunt: 1 NOvA en KNB


Inleiding
Op 26 november jl. heeft de Hoge Raad een baanbrekend arrest gewezen met grote gevolgen voor de vastgoedpraktijk. Waar vóór dit arrest gold dat overheden onroerende zaken – indien geen aanbestedingsplicht van toepassing is – zonder enige vorm van selectieprocedure konden verkopen, geldt nu dat een verplichte selectieprocedure moet plaatsvinden die openbaar moet worden gemaakt (uitzonderingen daargelaten). De basis hiervoor is – naar het oordeel van de Hoge Raad – dat uit het gelijkheidsbeginsel een mededingingsnorm voortvloeit. Voor deze interpretatie van het gelijkheidsbeginsel heeft Paul Heijnsbroek in zijn proefschrift van 2013 al gepleit. Paul is om die reden bij uitstek geschikt de inhoud van dit arrest van de Hoge Raad en de implicaties voor de praktijk te duiden. Wij hopen u op 14 december a.s. online te mogen verwelkomen!

Spreker
Paul Heijnsbroek is advocaat bij Straatman Koster Advocaten. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en is expert in het aanbestedings- en staatssteunrecht. Voordat hij bij Straatman Koster in dienst trad, werkte hij bij Houthoff Buruma. Tijdens deze periode is hij (in 2013) gepromoveerd bij de Universiteit Utrecht op het in dit webinar centraal staande thema. De titel van zijn proefschrift luidt: “Grond voor gelijkheid. Gelijke kansen op werken bij gronduitgifte door de overheid.” Daarnaast staan vele publicaties op zijn naam, is hij redacteur van Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht en is hij docent bij de specialisatieopleiding ‘Aanbesteding & schaarse rechten’ van het PAO Universiteit Leiden.

Programma

15:50 uur - (digitale) Inloop
16:00 uur - Welkomstwoord van de voorzitter VJOJ
16:05 uur - Webinar: Koop/verkoop van publieke onroerende zaken anno 26 november 2021 (arrest Hoge Raad)
17:00 uur - Einde

Locatie
Het webinar zal plaatsvinden via WebinarJam. Na aanmelding ontvangt u, enkele dagen voorafgaand aan het webinar, een e-mail met instructies voor deelname.

Opleidingspunten
Deelname aan het webinar levert één opleidingspunt op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB), mits de controlevragen goed zijn beantwoord en het juiste codewoord is ingevuld. Het hiervoor bestemde formulier wordt na afloop van het webinar gepubliceerd op de website van de VJOJ.

Lidmaatschap
Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars.

Aanmelding
Leden en andere geïnteresseerden in het seminar kunnen zich aanmelden via de website van de Vereniging JOJ, www.vjoj.nl. Tevens kunt u zich via de website aanmelden voor het lidmaatschap. Voor vragen, neem vooral contact op via info@vjoj.nl.

 

 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Kosten voor inschrijving voor niet-leden bedragen € 90,00 en € 25,00 voor studenten.

Inschrijven als niet-lid