activiteit do 26 jan 2023

Seminar Didam 1 jaar later + nieuwjaarsborrel

26 jan

Wanneer

donderdag 26 januari 2023 om 14:00 uur

Locatie

Marriott Hotel Rotterdam (Weena 686, 3012 CN Rotterdam)

Contact


Donderdag 26 januari 2023 organiseert de VJOJ het ‘Didam-seminar’. Dit seminar staat in het teken van het Didam-arrest van 26 november 2021. In dit arrest oordeelde de Hoge Raad dat overheidslichamen in beginsel mededingingsruimte moeten bieden bij de verkoop van onroerende zaken. Het arrest haalde destijds de krantenkoppen en riep bij zowel overheden als marktpartijen veel vragen op. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is het arrest meermaals toegepast in lagere rechtspraak. Op basis hiervan bestaat er meer duidelijkheid over de gevolgen van het arrest voor de praktijk.

Tijdens het seminar gaan Egbert de Groot en Sammie Elbertsen van AKD Benelux Lawyers dieper in op het Didam-arrest. Aan de hand van recente rechtspraak en literatuur zullen zij stilstaan bij de meest gestelde vragen naar aanleiding van het Didam-arrest: op welke vormen van gronduitgifte is het arrest van toepassing, wie moeten zich aan het arrest houden, wat zijn de gevolgen voor overeenkomsten die in strijd met het arrest worden gesloten en wanneer kan er een uitzondering worden gemaakt op de mededingingsnorm?

Praktische informatie

Locatie: Marriott Hotel Rotterdam (Weena 686, 3012 CN Rotterdam)
Tijd: inloop vanaf 13.45 uur, seminar start om 14.00 uur

Aansluitend aan het seminar luiden wij het nieuwe jaar graag met u in met een nieuwjaarsborrel. 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Kosten voor inschrijving voor niet-leden bedragen € 90,00 en € 25,00 voor studenten.

Inschrijven als niet-lid