activiteit di 20 dec 2022

Webinar 'Energiebesparende maatregelen in het bestuursrecht'

20 dec

Wanneer

dinsdag 20 december 2022 om 16:00 uur

Locatie

Online

Contact


 

Inleiding

Stijgende energiekosten teisteren al enige tijd zowel bedrijven als consumenten. Het nemen van energiebesparingsmaatregelen ligt voor de hand. De noodzaak tot het nemen van die maatregelen is echter niet nieuw; al enige tijd is voor bedrijven het verplicht om energiebesparingsmaatregelen te nemen die in 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Deze energiebesparingsplicht wordt als een belangrijk middel gezien om de klimaatdoelstellingen te behalen.
De energiebesparingsplicht is uitgebreid met een rapportageplicht. Bedrijven moesten per 2019 en daarna eens keer per vier jaar alle maatregelen rapporteren die op dit gebied wel en niet zijn genomen. Maar het is niet altijd op voorhand helder wie die maatregelen nu precies moet nemen: de huurder, de verhuurder, of allebei.
Wat houdt de energiebesparingsplicht precies in? Wie is er gehouden om aan deze plicht te voldoen? Over deze en andere vragen gaat het webinar ‘Energiebesparende maatregelen in het bestuursrecht’.

Spreker

Pelin Oztürk is advocaat bij Lexence en gespecialiseerd in het omgevingsrecht. Zij adviseert en procedeert in zaken over vergunningen, bestemmingsplannen en handhaving van (bestuursrechtelijke) regelgeving. Ook adviseert zij bij milieuzaken, zoals bodemverontreiniging, asbest en milieurechtelijk aansprakelijkheidsrecht.

Online

Het online-seminar zal worden gegeven via het webinar platform WebinarJam. U kunt daarvoor gebruik maken van uw browser. De ervaring leert dat Chrome daarvoor het meest geschikt is. Enige tijd na inschrijving ontvangt u een bevestiging en de mogelijkheid om u alvast te registreren. De technische details voor het inloggen e.d. volgen daarna.

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert één opleidingspunt op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Kosten voor inschrijving voor niet-leden bedragen € 75,00 en € 25,00 voor studenten.

Inschrijven als niet-lid