activiteit do 29 jun 2023

Seminar ‘De privaat- en publiekrechtelijke aspecten van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’

29 jun

Wanneer

donderdag 29 juni 2023 om 14:00 uur

Uitnodiging seminar ‘De privaat- en publiekrechtelijke aspecten van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ – donderdag 29 juni 2023 – Glazen Zaal (Den Haag)

 

Seminar

Donderdag 29 juni a.s. organiseert de VJOJ een seminar over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die op 1 januari 2024 samen met de Omgevingswet in werking zal treden. De Wkb zal grote gevolgen hebben voor de wijze waarop in Nederland het bouwtoezicht is georganiseerd. Zo wordt een volledige stelselwijziging van het bouwtoezicht beoogd en worden verschillende artikelen in titel 12 van boek 7 van het Burgerlijk Wetboek gewijzigd of toegevoegd (zoals de wijziging van de aansprakelijkheid van de aannemer na oplevering).

 

Tijdens het seminar zal uitgebreid worden ingegaan op de privaat- en publiekrechtelijke aspecten van de Wkb. Ook zal worden stilgestaan bij de gevolgen voor de praktijk, bijvoorbeeld voor de partijen die hierin een rol gaan spelen, zoals gemeenten, kwaliteitsborgers, aannemers, projectontwikkelaars en adviseurs.

 

Het seminar zal worden verzorgd door mr. Frederike Linssen (advocaat-counsel bouwrecht) en mr. Merel Holtkamp (advocaat bestuursrecht en omgevingsrecht), beiden verbonden aan advocaten- en notarissenkantoor Van Benthem & Keulen uit Utrecht.

 

Wij verwelkomen u graag op dit seminar.

 

Programma

13:45 uur inloop, ontvangst met koffie en thee

14:00 uur welkomstwoord vanuit de VJOJ

14:05 uur Deel 1

15:05 uur Pauze

15:25 uur Deel 2

16:25 uur afsluitende borrel
 

Locatie

Glazen Zaal, Prinsessegracht 26 (2514 AP) te Den Haag

 

Opleidingspunten

Deelname aan het seminar levert twee opleidingspunten op in het kader van de permanente opleiding voor de advocatuur (NOvA) en de notariële beroepsopleiding (KNB).

 

Aanmelding

Leden en andere geïnteresseerden in het seminar kunnen zich aanmelden via de website van de Vereniging JOJ, www.vjoj.nl. Niet-leden dienen voor deelname EUR 90,- te betalen. Voor vragen, neem vooral contact op via info@vjoj.nl.

 

Lidmaatschap

Lid worden van de Vereniging JOJ is mogelijk voor EUR 75,00 per jaar. Studenten betalen EUR 25,00 per jaar. Het lidmaatschap geeft na betaling recht op gratis bezoek aan de symposia en de seminars. 

Lid van VJOJ

Als u lid bent van de "Vereniging JOJ", dan kunt u inloggen om u kosteloos in te schrijven voor deze activiteit. Log in om u in te schrijven.

Inloggen voor leden

* *
wachtwoord vergeten?

Nog geen lid van de VJOJ?

Bent u nog geen lid, maar wilt u zich wel inschrijven voor deelname aan dit evenement? Overweeg dan het volgende: de contributie voor het lidmaatschap bedraagt € 75,00 per jaar (studenten betalen zelfs maar € 25,00). Deelname aan een seminar als niet-lid kost € 90,00 per seminar. U bent dus goedkoper uit als u lid wordt!

Word ook lid

Inschrijven als niet-lid

Inschrijven voor dit evenement is alleen mogelijk voor leden.